Mere end 5.000 drageentusiaster vil gæste Fanøs brede, hvide sandstrande ved den største begivenhed af sin slags i verden. Der er naturligvis gratis entré på festivalen, der afholdes for 28. gang og tilbyder underholdning for hele familien.

Deltagerne kommer fra hele verden og omfatter stort set samtlige aldersgrupper, ligesom mange professionelle drageflyvere besøger øen. Festivalen startede tilbage i 1985, da nogle få drageentusiaster tog til Fanø for at dyrke deres hobby. Ånden fra de oprindelige deltagere er fastholdt op til i dag, hvilket betyder, at hverken tilskuere eller deltagere betaler nogen form for gebyrer, ligesom festivalen heller ikke benytter sig af sponsorer.

Al fokus er på drageflyvning, og i år er det muligt at deltage i en lang række aktiviteter som for eksempel dragebygger-workshops, opvisninger af moderne og traditionelle drager samt den berømte drageauktion, der fejrer 25 års jubilæum, og hvis overskud går til et skoleprojekt i Latinamerika.

Som en markering af Fanøs særlige position inden for vindsport har en gruppe af ikoner inden for international drageflyvning peget på Fanø som det naturlige afsæt for etableringen af World centre of wind and kite. Det nye vindsportcenter og medfølgende vidensbank har til formål at opbevare og sikre historiske drager samt at udbrede og videreføre al kendt viden og mulige tiltag inden for læring og oplevelser med vind.